Optisk måleapparat, som anvendes til at måle brydningsinddeskset på netop din bryg.
Du kan med dette udstyr måle sukkeret i malten. Du behøver kun få dråber fra dit ølbryg, cider eller andet for at refraktometeret kan aflæse indholdet.
På denne måde kan du under kogningen løbende tage flere målinger, da du ikke skal afvente at dit bryg sænker temperaturen, da de få dråber er kølige stort set med det samme.
Skala:
Måler: 0-32% Brix, 1.000-1.130 SG
Nøjagtighed: 0,2 % Brix, 0.001 SG
Automatisk temperatur korrektion - nøjagtigt indenfor 10-30 grader celcius
Refraktometeret leveres i solid plastboks som også indeholder:
- Skruetrækker til brug ved evt. kalibrering.
- pipette
- Renseklud
- Brugsanvisning
Bemærk:
Refraktometerets fordel er, at du inden gæring kan tage løbende målinger for at sikre den rigtige OG, uden at skulle forholde dig til temperatur/nedkøling (Hydrometre er kalibreret til 20 grader Celcius)
Men det afløser som udgangspunkt ikke Hydrometeret, idet at Reftaktometeret ikke kan benyttes i alkoholholdige væsker! (Du kan dog ved at google konvertering fra Refraktometer til Hydrometer, finde regneark der vil kunne hjælpe dig med denne beregning.)
Det betyder at du som udgangspunkt ikke kan lave en Final Gravity (FG)